emag

vineri, 15 martie 2013

Earth Hour 2013

' Earth hour' deja cu tradiţie şi în România propune utilizatorilor de energie să se deconecteze măcar odata pe an în semn de respect .Aşa cum în casa ta proprie nu ar trebui sa fie plină cu deşeuri ,sau cu aer irespirabil,sau cu apa toxica ,aşa ar trebui să se comporte orice individ Homo sapiens pe planeta care il gazduieste.Faptul că la acest proiect sunt agrenate companii şi oraşe mari devoratoare de lumină atunci când se stinge lumina atrage semnalul de alarmă asupra nevoii de dezvoltare durabila si sustenabilitate.
Indfloor Group a venit cu o idee interesantă care ar trebui sa se regaseasca si pe acest blog ,si anume acela de a enumera cateva dintre măsurile ce consider eu ca ar trebui luate in considerare atunci când vorbim despre dezvoltarea durabilă.

                Sună bine când spunem că ar trebui să avem grijă de apa ,de resursele care ne asigură existenţa ,de aerul ce il respirăm poluat de utilizarea  "bucaţilor de soare" stocate adânc in erele geologice trecute insă ştim că nu se intamplă aşa .Trebuie să recunoaştem că avem o problema şi să admitem că miracole nu mai putem face intr-o lume angrenată de rotiţele unui  sistem economic.Dacă corelam măsurile economice spre ceea ce specialişti numesc  dezvoltare durabilă putem insă minimiza şi creea o pseudoarmonie între cele două "eco-uri" (economie si ecologie) prin ceea ce in opinia mea ar trebui reprezentata de :

-Implementarea politicilor pentru resurse de energie regenerabilă prin finanţarea atat a persoanelor juridice şi cu atât mai mult pentru persoane fizice pentru crearea gospodăriilor ce au o amprentă de carbon cat mai redusa.
-încurajarea cercetărilor in domeniu energiei verzi pentru înlocuirea treptata a folosirii energiei fosile .
-deasemenea politicile de protecţie a biodiversităţii trebuiesc reevaluate întucat nu există un consens la nivel global in ceea ce priveşte vânatul şi pescuitul .
-încurajarea companiilor ce promovează cercetarea în domeniul agricol şi securitatii bioalimentare întrucat resursa umană este preţioasa iar alimentaţia este primul factor de dezechilibru al sănătatii umane.
-extinderea ariilor protejate
-implementarea în şcoli înca din clasele primare,a educaţiei ecologice întrucat aceasta  trebuie să primeze în formarea viitorilor adulţi.
-investiţii în producţia maşinilor electrice ,înlocuirea energiei nucleare ce reprezintă riscuri enorme în caz de accidente.
-măsuri de înasprire a pedepselor aplicate pentru defrişari ilegale
-combaterea sărăciei in ţările unde sărăcia detrmină folosirea resurselor peste capacitatea de regenerare determinând deşertificare,conflicte.







WWF
Pe 23 Martie nu uita sa stingi lumina.


Un comentariu:

Anonim spunea...

sună bine propunerile tale!
felicitări pentru articol!